Ingredi├źnten:
- 150 gram Pistache noten 
- 150 gram walnoten
- 150 gram roomboter 
- 1 Citroen
- 3 tl kaneel


- 75 g Honing


-210 gram suiker
 - ┬Ż Marhaba yufka deeg

Baklava

Bereidingstijd: 60 min - Nagerecht

Hak de pistache en walnoten fijn, zet 2 el gehakte pistache apart voor de garnering. Voeg de noten samen in een ovenschaal. Rasp de schil van de citroen over de noten mix, let op dat je alleen het buitenste gele laagje raspt. Was de citroenen wel goed voordat je dit doet. Voeg kaneel en suiker toe. Bak het in een voorverwarmde oven ( 160 graden) een aantal minuten.

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, zorg dat de boter niet aanbrand. Haal de noten mengsel uit de oven en zet de oven op 200 graden. Laat de noten afkoelen.

Vet een bakplaat met een kwastje in met de gesmolten boter. Snij de filo deeg op maat. Leg 2 lagen deeg op de bakplaat, smeer elke laag in met boter Strooi een kwart van het noten mengsel erop, in een dun laagje verdeeld over het deeg. Herhaal deze handeling 4 keer. 2 lagen deeg noten, 2 lagen deeg noten etc. Eindig met de yufka deeg en smeer de rest van de boter uit over de laatste laag. Snij de Baklava in een ruit, in de gewenste maat. Bak de baklava voor 45 min in een voorverwarmde oven ( 200 graden).

Maak nu de honingsiroop. Knijp een halve citroen uit in een pan, zorg dat je de pitten eruit houdt. Voeg de honing, suiker en water hieraan toe. Laat vervolgens de honingsiroop een kwartiertje rustig pruttelen op laag vuur. Voeg een snufje kaneel toe. Als de baklava mooi goudbruin gebakken is haal het dan uit de oven. Giet de honingsiroop over de baklava, ook lekker tussen de vakjes laten druipen. Strooi de bewaarde 2 el pistache over de baklava.
Eet smakelijk!